Tiramisu met aardbeien en chocolademelk

Zijn je kids dol op tiramisu, maar lusten ze geen koffie? Dan springen ze  gegarandeerd een gat in de lucht voor deze keilekkere tiramisu met aardbeien en chocolademelk. 

Ingrediënten voor 6 personen

Bereidingswijze

  1. Neem de chocolade en de melk en maak... juist, chocomelk en laat afkoelen. Meng de eierdooiers met de suiker tot het bijna wit is en meng er dan de Mascarpone onder. Klop het eiwit stijf en meng het voorzichtig onder de Mascarpone. Snij de aardbeien in kleine stukjes. Doop de lange vingers in de chocomelk en leg ze in een schaal, bedek er de volledige bodem mee. Leg er een laag van ongeveer 2 cm van het Mascarponemengsel op, leg daarop een volledige laag van de aardbeiblokjes en sluit af met een tweede laag van het Mascarponemengsel. Laat het enkele uren opstijven in de koelkast. Bestrooi juist voor het serveren met cacaopoeder. Smakelijk, ook de kinderen zullen er dol op zijn.

Tip

Je tiramisu lekker luchtig houden? Spatel het opgeklopte eiwit altijd voorzichtig door de mascarpone.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (5)

Gepost door Bajella op 25 december 2010 om 19u56

SUPER LEKKER!!! Heb het vandaag gemaakt en meteen kunnen afprinten voor mijn gasten.

Gepost door epona1986 op 16 november 2012 om 12u55

Ik overweeg deze te maken met Kerst, ik heb namelijk een eter dat geen alcohol nuttigt, en dit is een alcoholvrije variant... Is deze makkelijk te scheppen als je hem in een grote schaalt maakt? Want om het even welke variant ik steeds probeer, bij mij vallen ze steevast uit elkaar bij het uitscheppen :/.

Gepost door ROSTY op 03 december 2012 om 12u17

Probeer eventueel met een half blaadje gelatine op te lossen en erbij te voegen.

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?