Tiramisu di pera

Ingrediënten voor 6 personen

Bereidingswijze

  1. Schil vooraf 2 peren en snijd ze in kleine stukjes. Doe ze in een kommetje en voeg er naar believe perenlikeur bij.
  2. Maak een kop sterke koffie en giet het in een schaaltje. Voeg hier de perenlikeur aan toe (waar de stukjes peer in gelegen hebben).
  3. Neem 5 eieren en 2 mengkommen. Scheid de eierdooiers van het eiwit.
  4. Voeg de suiker toe bij de eierdooiers en klop op tot je een bleke lichtgele massa krijgt. Roer er de mascarpone onder tot je een egaal mengsel bekomt.
  5. Klop het eiwit stijf tot een luchtig schuim en voeg het met een spatel voorzichtig toe aan het mascarponemengsel.
  6. Dip de onderkant van de lange vingers in het schaaltje met koffie en schik ze daarna op de bodem van een grote schaal.
  7. Doe er daarna een laag mascarponemengsel over en ga er voorzichtig met een spatel over. Strooi nu de stukjes peer erover.
  8. Maak een tweede laag met lange vingers en doe er opnieuw van het mascarponemengsel over. Strijk het oppervlak egaal.
  9. Werk af met enkele stukjes peer en plaats de schaal in de koelkast voor enkele uren zodat het kan opstijven.
  10. Strooi vòòr het serveren een laagje cacaopoeder over het oppervlak.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?