Tiramisu cupcakes met mascarpone topping

Het geheim van deze zalige tiramisu cupcakes zit 'm in de topping. De smeuïge crème van mascarpone is super easy om te maken en geeft je cupcakes een overheerlijke zuiderse touch.

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed de cupcakeschaal met papieren vormpjes. Doe de boter in een kom en laat smelten in de microgolfoven of au bain-marie. Laat daarna een beetje afkoelen. Doe ondertussen de eieren en de suiker in een kom en klop met een handmixer licht en romig. Het mengsel moet verdubbelen in volume, wat een paar minuten duurt. Meng vervolgens de helft van de bloem onder het mengsel. Vermeng de opgeloste koffie met de boter en giet de helft daarvan bij je mengsel. Voeg de rest van de bloem toe, vervolgens de rest van de koffie en de boter. Meng geleidelijk aan alles door elkaar. Verdeel het mengsel over de papieren vormpjes en laat 25 minuten bakken tot de cupcakes gerezen zijn of een houten prikker er droog uitkomt. Laat 5 minuten afkoelen en laat ze daarna op een rooster volledig afkoelen. Voor de topping : Klop de mascarpone met de poedersuiker en voeg daarna de marsala toe. Doe het mengsel in een spuitzak en spuit een rondje op elke cupcake. Bestrooi met flink wat cacaopoeder. Werk af met een paar chocoladekoffiebonen . Eet smakelijk :)

Tip

Smullen er kinderen mee? Vervang dan de amaretto door een paar druppeltjes amandelextract in de koffie.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?