Timbaaltje van kip

Ingrediënten voor 6 personen

Bereidingswijze

  1. De kippenfilets en de hesp heel fijn snijden en toevoegen aan de losgeklopte eiwitten en room. Kruiden met peper en zout en in geboterde vuurvaste potjes brengen.
  2. De potjes gedurende 20 minuten in oven op 175°C laten garen.
  3. Het garnituur bereiden:
  4. De groenten voorbereiden, wassen en in julienne snijden. De groenten gedurende 10 minuten in gesmolten boter laten stoven. Kruiden met peper en zout.
  5. De saus bereiden:
  6. De room, kippenbouillon en vermouth tot een licht gebonden saus laten inkoken.
  7. Van het vuur de boter in klontjes toevoegen. Eventueel binden met maïzena express.
  8. De “kippenmousse” op een groentebed schikken en met de saus overgieten.
  9. Afwerken met een takje peterselie.
  10. Eet smakelijk.

Advertentie

Reacties (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?