Tilapiafilet met een compote van venkel, sabayon van tripel en graanmosterdpuree

3 (3)
120 min
Gemiddelde moeilijkheid

Ingrediënten voor 4 personen

Voor de Sabayon:

Voor de graanmosterdpuree:

Voor de compote van venkel:

Voor de tilapiafilet:

Voor de decoratie:

Bereidingswijze

  1. Sabayon
  2. Kook de tripel in tot de helft overblijft.
  3. Klop een sabayon met de 5 eierdooiers. Voeg peper en zout, een beetje limoensap en de ingekookte tripel toe.
  4. Werk af met wat geklaarde Solo.
  5. Puree
  6. Schil en was de aardappelen. Kook de aardappelen gaar in gezouten water.
  7. Giet af en pureer de aardappelen met wat Solo Crèmefine Cuisine. Voeg naar smaak peper, zout en verse nootmuskaat toe.
  8. Voeg 2 eetlepels graanmosterd aan de puree toe en meng de mosterd zorgvuldig door heel de puree.
  9. Venkelcompote
  10. Snij de venkel in dobbelsteentjes en stoof op een laag vuurtje met wat peper en zout. Giet er wat gevogeltefond over wanneer de venkel lichtjes bruin kleurt.
  11. Laat dit even inkoken en voeg er een beetje limoensap en donkerbruine suiker bij.
  12. Laat het geheel verder inkoken tot de suiker gekaramelliseerd is.
  13. Tilapia
  14. Bloem de tilapia in langs slechts één kant.
  15. Verhit de Solo Vloeibaar in een braadpan en bak de tilapia op de ingebloemde kant.
  16. Kruid af met peper en zout.
  17. Voor de decoratie
  18. Snij de prei in fijne reepjes en blancheer* even in kokend water met een snuifje zout.
  19. Laat de prei daarna goed uitlekken.
  20. Verhit een flinke scheut Solo Frituurvet in een pan. Frituur de geblancheerde prei heel kort zodat hij knapperig is.
  21. Bordschikking
  22. Neem bij voorkeur een langwerpig bord.
  23. Neem een kleine en hoge ringvorm. Vul de ringvorm met de graanmosterdpuree.
  24. Lepel op de puree een laagje van de venkelcompote.
  25. Maak 3 torentjes en werk elk van de torentjes af met enkele gefrituurde preiringetjes.
  26. Schik de tilapiafilet aan de andere kant van het bord en trek een horizontale en een verticale streep met de sabayon.
  27. * Blancheren
  28. Blancheren is het kort koken in water. Na het koken doe je de ingrediënten schrikken met koud water zodat het garingsproces stopt.

Advertentie

Reacties (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?