Ingrediënten voor 4 personen
- Voor de Sabayon:
- 2 flesjes tripel van 75 cl
- 5 eierdooiers
- peper
- zout
- limoen
- 1 pakje Solo
- Voor de graanmosterdpuree:
- 1 kg bloemige aardappelen
-
- peper
- zout
- nootmuskaat
- graanmosterd
- Voor de compote van venkel:
- 2 venkelknollen
- 1 eetlepel donkerbruine suiker
- 1 limoen
- 75 cl gevogeltefond
- Voor de tilapiafilet:
- 4 tilapiafilets
- Solo Vloeibaar
- peper
- zout
- bloem
- Voor de decoratie:
- 1 prei
- snuifje zout
- Solo Frituurvet
- hoge ringvorm
Bereidingswijze
- Sabayon
- Kook de tripel in tot de helft overblijft.
- Klop een sabayon met de 5 eierdooiers. Voeg peper en zout, een beetje limoensap en de ingekookte tripel toe.
- Werk af met wat geklaarde Solo.
- Puree
- Schil en was de aardappelen. Kook de aardappelen gaar in gezouten water.
- Giet af en pureer de aardappelen met wat Solo Crèmefine Licht. Voeg naar smaak peper, zout en verse nootmuskaat toe.
- Voeg 2 eetlepels graanmosterd aan de puree toe en meng de mosterd zorgvuldig door heel de puree.
- Venkelcompote
- Snij de venkel in dobbelsteentjes en stoof op een laag vuurtje met wat peper en zout. Giet er wat gevogeltefond over wanneer de venkel lichtjes bruin kleurt.
- Laat dit even inkoken en voeg er een beetje limoensap en donkerbruine suiker bij.
- Laat het geheel verder inkoken tot de suiker gekaramelliseerd is.
- Tilapia
- Bloem de tilapia in langs slechts één kant.
- Verhit de Solo Vloeibaar in een braadpan en bak de tilapia op de ingebloemde kant.
- Kruid af met peper en zout.
- Voor de decoratie
- Snij de prei in fijne reepjes en blancheer* even in kokend water met een snuifje zout.
- Laat de prei daarna goed uitlekken.
- Verhit een flinke scheut Solo Frituurvet in een pan. Frituur de geblancheerde prei heel kort zodat hij knapperig is.
- Bordschikking
- Neem bij voorkeur een langwerpig bord.
- Neem een kleine en hoge ringvorm. Vul de ringvorm met de graanmosterdpuree.
- Lepel op de puree een laagje van de venkelcompote.
- Maak 3 torentjes en werk elk van de torentjes af met enkele gefrituurde preiringetjes.
- Schik de tilapiafilet aan de andere kant van het bord en trek een horizontale en een verticale streep met de sabayon.
- * Blancheren
- Blancheren is het kort koken in water. Na het koken doe je de ingrediënten schrikken met koud water zodat het garingsproces stopt.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?