Ingrediënten voor 4 personen
- 600 gr tilapia
- 400 gr broccoli
- 1 teentje knoflook, gepeld en versnipperd
- 30 cm gember, geschild en geraspt
- 1 rood pepertje
- 1 el komijnzaad
- 1 el venkelzaad
- 1 el mosterdzaad
- 6 el olijfolie
- 2 el bloem
- 1 el solo, bakken en braden
- peper&zout (pezo)
Bereidingswijze
- Maak de broccoli schoon en verdeel hem in roosjes. Kook of stoom hem gaar.
- Was het rode pepertje, snijd hem in de lengte doormidden, verwijder de zaadlijsten en snij in fijne reepjes.
- Maal de specerijen fijn in een vijzel.
- Kruid de bloem met pezo, wentel hier de vis in, klop overtollige bloem af.
- Bak de vis in een antikleefpan in hete solo gaar.
- Haal de vis uit de pan en hou warm, bak de broccoli in het braadvocht van de vis.
- Verwarm de olie met de specerijen ongeveer 2 minuten op een matig vuur, samen met het rode pepertje, gember en knoflook.
- Zorg wel dat de specerijen niet verbranden.
- Leg de vis en de broccoli op warme borden, nappeer de vis met de warme olie en serveer met aardappelpuree.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?