Bereidingswijze
- Rucola is altijd goed om in je koelkast te hebben liggen. Waarom? Omdat je het op zoveel verschillende manieren kunt gebruiken.
- - In de sla. Natuurlijk! Altijd lekker in combinatie met andere slasoorten, of heel simpel met wat olijfolie, balsamico-azijn en Parmezaanse kaas.
- - Als topping over je soep. Niet mee laten koken, maar op het eind in je kom toevoegen voor een extra bite.
- - Over de pizza heen. Lekker over homemade pizza, maar ook een kant-en-klare uit de supermarkt krijgt net dat beetje meer met wat rucola.
- - Op een broodje of crostini. Op praktisch elke soort sandwich lekker, maar vooral bij pesto en mozzarella, of bij kip of kalkoen.
- - Door de pasta. Net als bij de soep: niet mee laten koken, maar gewoon op je bord toevoegen.
- - In een omelet. Heerlijk in een hartige eigerecht met een beetje ui en knoflook.
- - Bij geroosterde groenten. Extra spicy en knapperig door de rucola.
- - Door een rijstschotel. Werkt ook goed met couscous of quinoa.
- - In een wrap. Goddelijk met tomaat, mozzarella en pesto of juist met kip en honing-mosterdsaus.
- - In een pesto. In plaats van een klassieke basilicumpesto, nu eens eentje met rucola.
- Bron Culy.nl Eigen foto
Andere Solo-leden over dit recept (2)
Gepost door Solo op 03 februari 2014 om 16u38
Leuk dat je dit met ons deelt!
Laad meer reacties
Hoeveel sterren geef jij dit recept?