Tien Tips om altijd gezonde rucola in de koeling te hebben

Ingrediënten voor 1 personen

Bereidingswijze

  1. Rucola is altijd goed om in je koelkast te hebben liggen. Waarom? Omdat je het op zoveel verschillende manieren kunt gebruiken.
  2. - In de sla. Natuurlijk! Altijd lekker in combinatie met andere slasoorten, of heel simpel met wat olijfolie, balsamico-azijn en Parmezaanse kaas.
  3. - Als topping over je soep. Niet mee laten koken, maar op het eind in je kom toevoegen voor een extra bite.
  4. - Over de pizza heen. Lekker over homemade pizza, maar ook een kant-en-klare uit de supermarkt krijgt net dat beetje meer met wat rucola.
  5. - Op een broodje of crostini. Op praktisch elke soort sandwich lekker, maar vooral bij pesto en mozzarella, of bij kip of kalkoen.
  6. - Door de pasta. Net als bij de soep: niet mee laten koken, maar gewoon op je bord toevoegen.
  7. - In een omelet. Heerlijk in een hartige eigerecht met een beetje ui en knoflook.
  8. - Bij geroosterde groenten. Extra spicy en knapperig door de rucola.
  9. - Door een rijstschotel. Werkt ook goed met couscous of quinoa.
  10. - In een wrap. Goddelijk met tomaat, mozzarella en pesto of juist met kip en honing-mosterdsaus.
  11. - In een pesto. In plaats van een klassieke basilicumpesto, nu eens eentje met rucola.
  12. Bron Culy.nl Eigen foto

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (2)

Gepost door Solo op 03 februari 2014 om 15u38

Leuk dat je dit met ons deelt!

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?