Recept 55***** (1 stem)

Thaise tonijnburgertjes met frisse koriander-komkommersalade

Dit is een recept van

tijd
20 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Als voorgerechtje of aperitiefhapje.
  2. Laat de blikjes tonijn in een vergiet uitlekken, maar vang ca. 3 el van de olie op.
  3. Maak de tonijn in een kom met een vork fijn en mengsel er het ei, de bloem, het limoenraspsel en de helft van de koriander door.
  4. BRON: Vriendin .nl
  5. Voeg ook wat peper toe.
  6. Vorm van het mengsel 8 balletjes.
  7. Duw de balletjes iets platter en wentel ze door de bloem.
  8. Leg ze tot gebruik afgedekt in de koelkast.
  9. Schil de komkommer en schaaf hem in dunne plakjes.
  10. Meng de komkommer met het limoensap, de munt, de resterende koriander en eventueel de chilipeper.
  11. Breng de salade op smaak met zout en peper.
  12. Verwarm in een ruime koekenpan de achtergehouden olie en bak de tonijnkoekjes in ca. 2 minuten per kant goudbruin.
  13. Verdeel ze over borden en leg er wat van de komkommersla bij.

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door anneliehendrik op 27 mei 2013 om 12u05

Love to cook, weer een prima recept. De volgende keer maak ik de balletjes wat kleiner dan vallen ze minder snel uit elkaar.

Gepost door Love to Cook op 27 mei 2013 om 23u45

Dank je wel voor de tip.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?