Recept 55***** (1 stem)

Thaise pompoensoep

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

SOEPERDELUXE

tijd
60 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Snij je pompoen in gelijke stukken* en doe ze in een grote soeppot samen met wat Solo. Omdat je de pompoen kookt, kan het lekker zijn om op voorhand een uitje te stoven in de pot voor een betere basis aan smaak.
  2. Voeg de currypasta toe en bak deze 2 minuten mee (al roerend als je pot niet helemaal vol zit).
  3. Vul de soeppot tot net boven de pompoen met kokend water, alle stukjes moeten net onder staan.
  4. Laat de soep pruttelen op een klein vuur tot de stukjes volledig gaar zijn. Prik er met een vork in voor de ultieme gaarheidstest.
  5. Pureer de soep met een staafmixer of blender
  6. Voeg de kokosmelk toe en roer goed door.

Bron: http://www.kokerellen.be/thaise-pompoensoep/

Tip

Je kan de schil van een pompoen gemakkelijk mee opeten. Zeker omdat je de soep pureert zal je hier niets van proeven.

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie