Thaise kipkerriesoep

0 (0)
75 min

Bereidingswijze

  1. - pel de ui en snijd hem in vieren
  2. - schil de wortels, maak ze schoon en snijd 1 ervan in grove stukken
  3. - maak de kipfilet schoon en breng het samen met de ui, de grof gesneden wortel en de peperkorrels in 750 ml water met een snufje zout aan de kook
  4. - laat de bouillon ca 35-40 min zachtjes doorkoken met het deksel op de pan
  5. - schep regelmatig het schuim van de oppervlakte van de bouillon
  6. - snijd de 2 overige wortels in fijne reepjes
  7. - pel de knoflook, schil de gember en snipper ze beide
  8. - haal het vlees uit de bouillon en laat afkoelen, zeef de bouillon en zet hem even weg
  9. - braad het vlees in een grote (soep)pan in de hete olie aan beide kanten bruin, breng op smaak met peper en zout en neem uit de pan
  10. - bak de wortelreepjes, de gember en de knoflook kort aan in het braadvet
  11. - voeg daar de bloem en de kerrie aan toe en laat deze kort bruineren
  12. - roer de bouillon en de slagroom gelijkmatig door het kerriemengsel
  13. - breng de soep aan de kook en laat hem ca 10 min zachtjes doorkoken
  14. - breng op smaak met zout, peper en limoensap
  15. - snijd de kip in schijfjes en verwarm deze opnieuw in de soep
  16. - serveer de soep met enkele plakken kip in het midden en garneer het geheel met een paar blaadjes koriander

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?