Ingrediënten voor 4 personen
- 1 ui
- 3 middelgrote wortels
- 1 kipfilet (ca 400gr)
- 1 tl peperkorrels
- zout en peper
- 1 teentje knoflook
- 20 gr verse gember
- 1 el olie
- 1-2 el bloem
- 2 el kerriepoeder
- 100 gr slagroom
- cayennepeper of chilipoeder
- 1-2 el limoensap
- koriander voor de garnering
Bereidingswijze
- - pel de ui en snijd hem in vieren
- - schil de wortels, maak ze schoon en snijd 1 ervan in grove stukken
- - maak de kipfilet schoon en breng het samen met de ui, de grof gesneden wortel en de peperkorrels in 750 ml water met een snufje zout aan de kook
- - laat de bouillon ca 35-40 min zachtjes doorkoken met het deksel op de pan
- - schep regelmatig het schuim van de oppervlakte van de bouillon
- - snijd de 2 overige wortels in fijne reepjes
- - pel de knoflook, schil de gember en snipper ze beide
- - haal het vlees uit de bouillon en laat afkoelen, zeef de bouillon en zet hem even weg
- - braad het vlees in een grote (soep)pan in de hete olie aan beide kanten bruin, breng op smaak met peper en zout en neem uit de pan
- - bak de wortelreepjes, de gember en de knoflook kort aan in het braadvet
- - voeg daar de bloem en de kerrie aan toe en laat deze kort bruineren
- - roer de bouillon en de slagroom gelijkmatig door het kerriemengsel
- - breng de soep aan de kook en laat hem ca 10 min zachtjes doorkoken
- - breng op smaak met zout, peper en limoensap
- - snijd de kip in schijfjes en verwarm deze opnieuw in de soep
- - serveer de soep met enkele plakken kip in het midden en garneer het geheel met een paar blaadjes koriander
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?