Thaise curry van kip en groente met witte rijst

Thaise curry van kip en groente is een van de makkelijkste oosterse gerechten die je kan maken. Klaar in twintig minuutjes!

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Gebruik een mespuntje bouillonpoeder in plaats van zout om het kookwater op smaak te brengen. Giet af en houd warm.
  2. Ontdoe de paprika van de zaadlijsten en snijd fijn. Verwijder eventuele lelijke bladeren van de kool en snijd de kool in dunne repen. Pel, halveer en versnipper de uien. Snijd de kip in stukken van 4 cm.
  3. Laat in de tussentijd een wok of een grote, diepe pan op hoog vuur heet worden. Doe eerst 2 eetlepels Solo in de pan en wacht tot de margarine begint te bruisen. Voeg als de margarine bijna niet meer bruist, de kip toe en roerbak 4 minuten. Voeg de gesnipperde ui en de paprikastukjes toe en roerbak 2 minuten. Voeg de kool toe en roerbak nog eens 3 minuten.
  4. Roer de rode currypasta erdoor, 2 eetlepels bouillonpoeder, 50 ml warm water en de kokosmelk. Breng aan de kook en roer dan de sojascheuten erdoor. Verdeel de rijst over 4 voorverwarmde borden. Schep de curry met kip en groente over de rijst.

Tip

Hou je van een krokant korstje? Zorg dan dat de Solo heet genoeg is vooraleer je de kip voor je Thaise curry in de pan doet.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?