Thaise champignon - soep - bereidingstijd: 45 minuten

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Kneus de serehstengel en snijd een aantal keer in.
  2. Breng in een soeppan het water aan de kook met de vissaus (of sojasaus), limoensap, suiker, serehstengel, rode peper, gemberpoeder, kippenbouillon, korianderpoeder, knoflook en ui. Laat op laag vuur ongeveer 30 minuten koken met het deksel op de pan.
  3. Snijdt de champignons en oesterzwammen in plakjes. Bak de paddenstoelen in een koekenpan in een beetje olijfolie of boter tot ze zacht en bruin zijn.
  4. Zeef de soep zodat je een gladde bouillon overhoudt. Hier zijn alle smaken ingetrokken.
  5. Voeg de paddenstoelen aan de soep toe en laat op zacht vuur de soep nog even op staan. Voeg dan de bosuitjes toe. Breng de soep op smaak met peper en zout. Serveer de soep met grofgehakte koriander.
  6. Tip: je kunt deze soep heel goed van tevoren bereiden. Je hoeft de soep dan alleen nog maar even op te warmen. Voeg de bosuitjes in dat geval pas bij het opwarmen toe.

Solo nieuwsbrief

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?