Thai Sweet Chili sauce

Je kan ze natuurlijk  kopen. Maar nog leuker én lekkerder is het als je je Thai sweet chili saus zelf maakt. Niks moeilijk aan: gewoon de stapjes in dit recept volgen.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 3 teentjes Knoflook
  • 3 stuks Spaanse Peper / Lombok
  • 100 gram Suiker
  • 190 ml Water
  • 1/2 eetlepel Zout
  • 60 ml Appelciderazijn
  • 1 eetlepel maïzena
  • 2 eetlepels Water

Bereidingswijze

  1. Doe knoflook, peper, suiker,zout en appelciderazijn in een blender. Pureer alle ingrediënten tot je hele kleine stukjes peper over hebt. Doe dit mengsel in een steelpan en verwarm. Laat ongeveer 3 minuten zachtjes pruttelen. Maak een mengsel van de maïzena en de 2 eetlepels water. Roer dit goed door, en giet bij het pepermengsel. Laat nog een minuutje zachtjes pruttelen en haal dan van het vuur. Laat de saus afkoelen. Giet vervolgens in een glazen pot en bewaar in de koelkast.

Tip

Liever iets minder pittige Thai sweet chili saus? Voeg dan 2 in plaats van 3 pepertje toe.

Solo nieuwsbrief

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?