Recept 45**** (1 stem)

tete de veau

Dit is een recept van

tijd
120 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Kalfsbot goed afspoelen. Breng 2 liter water aan de kook. Doe het bot, kalfspoulet, prei, ui, wortel, knolselderij, tomaat, bouillontabletten, laurier, kruidnagel en foelie hierin en laat 1,5 uur goed trekken. Schuim geregeld af. Draai intussen de gehaktballetjes en kook ze apart. Kook ook de champignons apart. Zeef de bouillon. Maak de roux, smelt de boter en roer de bloem erdoor tot een gladde massa. Voeg dan de bouillon langzaam al roerend toe. Het geheel afmaken met peper, zout, paprikapoeder, madeira, tomatenpuree, tabasco en worcestersaus. Laat tien minuten sudderen en blijf roeren. Voeg dan de champignons en gehaktballetjes toe.

Andere Solo-leden over dit recept (4)

Gepost door Solo op 22 juni 2010 om 15u02

Dit is een stuk mager vlees dat gebruikt wordt om smaak te geven aan de bouillon. Kan je het niet vinden, koop dan kant en klare kalfsbouillon of fond. Smakelijk !

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie