Terrine van ui, wortelen en savooikool

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. uien en de koolbladeren schoonmaken. De wortelen schrapen. Voor een terrine voor 8 personen van elke groente 170 gram in kleine blokjes snijden en enkele minuten fruiten in hete olie. 2/3 van de mosterd erdoor roeren en laten afkoelen.
  2. De eieren loskloppen en het in wat water opgelost maïszetmeel toevoegen. Goed roeren en bij de groenten voegen.
  3. De bereiding in een goed ingevette terrine- of cakevorm gieten. In een warmwaterbad zetten en gedurende 1 uur laten bakken in een voorverwarmde oven van 180 graden.
  4. De terrine uit de vorm halen en warm of koud opdienen.
  5. De saus maken door de room en de rest van de mosterd samen licht op te kloppen. Op smaak brengen met peper en zout.
  6. Op elk bord een bodempje saus gieten en er een plak van de terrine op schikken.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?