Terrine van tomaat met mosseltjes, grijze garnalen, komkommer en fijne kruidendressing

Deze terrine van tomaat met mosseltjes en garnalen smaakt verukkelijk én ziet eruit alsof je er uren werk aan hebt gehad. Terwijl dat allesbehalve zo is!

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Was de komkommer, snijd deze doormidden en verwijder de zaadjes. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
  2. Stoom de mosseltjes onder deksel gaar in de ui en de witte wijn. Laat ze even afkoelen en pel ze uit. Meng de mosseltjes, de garnalen en de komkommerblokjes en verdeel dit over vier vormpjes of kommetjes.
  3. Was de tomaten en verwijder de kroontjes. Hak de tomaten grof en mix ze tot een vloeibare puree in de blender of met de staafmixer.
  4. Zeef het tomatensap en warm het zachtjes op. Week ondertussen de gelatineblaadjes in koud water. Breng het tomatensap op smaak met peper en zout en roer er van het vuur de gelatineblaadjes door. Vul daarmee de kommetjes met de mosselen en de garnalen. Laat opstijven in de koeling.
  5. Meng de yoghurt en de mayonaise, voeg er enkele druppels citroensap aan toe en roer er een weinig olijfolie door. Spoel de kruiden en zwier ze droog. Pluk de helft en snijd deze fijn. Meng de gesneden kruiden bij de saus en breng verder op smaak met peper en zout.
  6. Stort de vormpjes uit en verdeel ze over vier borden. Garneer met wat geplukte kruiden en druppel de kruidendressing errond.

Tip

Maak je terrine van tomaat met mosseltjes en garnalen, gebruik dan een pot met glazen deksel: zo zie je het meteen als de mosselen opengaan en klaar zijn.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?