Terrine van rog, aubergine en pesto

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Maak eerst een court-bouillon: doe de geschilde wortel en de ui, waarin de kruidnagels werden gestoken, in een pot. Giet er water over. Voeg de peperbolletjes, de tijm, de laurier, knoflook en wat zout toe. Breng aan de kook en laat onder deksel 20 minuten stevig doorkoken.
  2. Zet het vuur laag. Leg de rog in de court-bouillon. Zet het deksel op de pot en laat 15 min pocheren op zeer zacht vuur, zonder dat de bouillon aan de kook komt. Schep de vis uit de bouillon en laat afkoelen.
  3. Snij de aubergines in de lengte in plakken van een halve cm dik. Bak de aubergineschijven 3 minuten aan elke kant in een pan met antikleeflaag in een klein beetje Solo Vloeibaar. Bak ze op stevig vuur. Leg de aubergineschijven telkens tussen keukentissue om af te koelen. Zout de aubergines enkel na het bakken.
  4. Maak de pesto: doe de blaadjes van de basilicum in de beker van de blender of staafmixer. Voeg het knoflook, de pijnboompitten, goed wat peper en wat grof zeezout toe. Giet er de olijfolie bij. Mix tot een mooi papje.
  5. Haal het visvlees van de graten. Verkruimel het visvlees.
  6. Leg een laagje rogvlees in een terrine. Giet er een paar lepels pesto over en bedek met gebakken aubergine. Herhaal deze bewerking tot alle ingrediënten verdwenen zijn. Eindig met een laag aubergine. Dek de terrine af met vershoudfolie.
  7. Zet minstens 12 uur weg in de koelkast. Laat de pastei dan uit de terrine glijden en snij in schijfjes. Serveer met wat salade.

Tip

Een koud kruidig tomatensausje of een coulis van rode paprika maakt er nog een groter feest van.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?