Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
voorgerecht

Terrine van griet en gerookte zalm

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd20 min
  • Voorbereiding40 min
  • Porties8 porties
gemiddeld
voorgerecht
vis
schelpdieren
recipe image Terrine van griet en gerookte zalm
  • 400 g grietfilet
  • 2 eiwitten
  • 2 dl light room
  • Solo Vloeibaar voor de vorm
  • peper
  • citroensap
  • 400 g gerookte zalm sneetjes
  • 2 eierdooiers
  • 2 eetlepels water
  • 40 g Solo
  • 3 eetlepels witte wijnazijn
  • zout
  • kappertjes
  • gehakte dille
  1. Mix de griet fijn, meng met de light room en de eiwitten en breng op smaak met peper en zout.
  2. Strijk een terrine vorm in met de Solo Vloeibaar en bedek de bodem en de wanden met de zalm en laat de sneetjes over de randen hangen.
  3. Doe er de grietbereiding in en dek af met de overhangende zalm.
  4. Zet in een warmwaterbad en laat minstens 40 minuten op 180° C garen.
  5. Klop de eierdooiers los met het water en de azijn in een warmwaterbad tot een lichtgele massa.
  6. Voeg de gesmolten Solo beetje bij beetje toe en roer steeds goed om.
  7. Breng op smaak met peper en zout, dille en de kappertjes.
Dien de terrine in sneetjes gesneden op.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.