Terrine van beenham met asperges

Ingrediënten voor 6 personen

Bereidingswijze

  1. Een heerlijk lenterecept en een perfect voorgerechtje: terrine van asperge en beenham. Op voorhand te bereiden.
  2. Bekleed een kleine cake- of terrinevorm (met een inhoud van 1 liter) met plastic folie en daarna met de dunne beenhamplakken.
  3. Schil de asperges, snijd de uiteinden eraf en breng ze aan de kook met water, een snufje zout en desgewenst een stukje foelie. Draai na 10 minuten de warmtebron uit en laat de asperges nog 15 minuten in het kookwater staan met het deksel op de pan. Schep de asperges met een schuimspaan uit het kookwater en laat ze op een schone theedoek goed uitlekken.
  4. Kook het kookvocht vervolgens in tot 1 deciliter. Week intussen de gelatineblaadjes in ruim koud water.
  5. Snijd 2/3 van de asperges zo nodig bij, zodat de asperges net in de vorm passen.
  6. Doe de rest van de asperges en de eventueel afgesneden stukjes met de dik gesneden beenham, Mascarpone en wijn in een keukenmachine en maal alles zo glad mogelijk.
  7. Neem het ingekookte kookvocht van het vuur en los er de geweekte, uitgeknepen gelatineblaadjes in op. Meng het met de aspergepuree. Breng het geheel op smaak met peper en zout.
  8. Prak de gekookte eieren heel fijn en meng ze met de peterselie door de puree. Schep 1/3 van de puree in de vorm en verdeel er de helft van de asperges over. Doe daarop weer 1/3 puree en de rest van de asperges en tenslotte de rest van de puree. Strijk de bovenkant glad en dek dit af met de rest van de (overhangende) dungesneden beenham.
  9. Zet de vorm circa 6 uur in de koelkast, stort hem en verwijder het folie. Snijd de terrine in 6 dikke of 12 dunne plakken en serveer 1 dikke of 2 dunne plakken per persoon.
  10. BRON Culy .nl

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (7)

Gepost door Love to Cook op 27 maart 2016 om 11u03

Hallo, Jeltje, Dit recept komt van de site Culy.nl. Ik mag aannemen, dat het opstijven goed zal komen. Of heb je meer dan één deciliter ingekookt vocht of meer wijn gebruikt?Zelf heb ik dit gerecht nog niet gemaakt . Het staat bij mij in de planning als de asperges volop verkrijgbaar is. Ook de foto komt van deze site. Ziet er inderdaad naar uit, dat er geen witte asperges is gebruikt. Wij ( hier in Holland) kennen maar één formaat gelatineblaadjes. Laat je me weten of het gesmaakt heeft en goed opgesteven was?? Groetjes Love to Cook.

Gepost door Jeltje op 27 maart 2016 om 12u56

Het is, tot mijn grote opluchting, inderdaad goed gekomen met het opstijven :-)

Gepost door Love to Cook op 27 maart 2016 om 13u04

Gelukkig en een lekkere smaak?

Gepost door Jeltje op 27 maart 2016 om 23u21

Heerlijk! Vonden mijn gasten ook. Bij gebruik van groene asperges wel echt veel korter koken!

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?