Ingrediënten voor 6 personen
- 1 reblochonkaas
- 1 kg aardappelen
- 500 gr gerookte spekblokjes
- 1 eetlep olie
- 4 ui
- 15 dl droge witte wijn
- 15 dl lichte room
- p&z&look
Bereidingswijze
- Schil de aardappelen,en kook ze bijna gaar
- Verhit de olie in de wok en roerbak de spek, haal het spek uit de pan
- Snij de ui,stoof ze in de pan, dek af en laat 10 min slinken op een zacht vuur
- Snij de aardappelen in schijfjes
- Verwarm de oven voor, wrijf de ovenschotel in met look
- Voeg de aardappel toe aan de uien, overgiet met de witte wijn en men 2 min.
- Doe er de room en de spekblokjes bij, kruid goed met peper.
- Giet de helft in de ovenschotel, verdeel er de helft van de reblouchon bij die je in reepjes sneed.
- Dek af met de rest van de mengeling
- Leg de andere , in 2 gesneden helft van de reblouchon met de schil naar boven op de ovenschotel
- Laat 20 min bakken in de oven
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?