Tartiflette

Heb je zin in keilekker comfortfood uit je eigen oven? Tijd voor tartiflette met Solo Crèmefine, spek en reblochon. Met dit simpele recept lukt het je zonder moeite!

3 (3)
65 min
Lage moeilijkheid

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor tot 200 °C.
  2. Snijd het spek in reepjes. Houd 4 plakjes opzij voor de afwerking. Pel en plet de knoflook. Pel en snipper de sjalot fijn.
  3. Stoof het spek aan in de pan. Voeg de ui, knoflook en rozemarijnblaadjes toe.
  4. Snijd de aardappelen in plakjes. Snijd de kaas in blokjes meng ze onder de aardappelen en de gebakken spekreepjes. Verdeel dit mengsel over 4 kleine ovenschaaltjes.
  5. Meng de witte wijn met de Solo Crèmefine Patisserie en verdeel over de schaaltjes. Zet de tartiflettes ca. 45 minuten in de hete oven. Leg er net voor het einde van de gaartijd de 4 plakjes spek bovenop en schuif de schaaltjes nog kort onder de hete grill.

Tip

Veggieversie van deze tartiflette maken? Simpel: vervang het spek door reepjes gerookte tofu of quorn.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?