Tartiflette

Ingrediënten voor 2 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200° C. Schil de aardappelen en snij ze in dunne plakjes. Kook ze tot ze net niet gaar zijn.
  2. Smelt een klontje boter in een pan met antiaanbaklaag en fruit de ui en de sjalot glazig. Voeg er de spekblokjes aan toe en bak even mee.
  3. Meng de aardappelen onder het spek en schik het mengsel in een ingevette ovenschaal. Snij de kaas in plakken (de korst mag eraan blijven) en verdeel over de aardappelen. Kruid met flink wat peper en niet te veel zout
  4. 4) meng de room en de witte wijn. Giet dit over de kaas. Zet de tartiflette 30 minuten in de voorverwarmde oven. Je kan dit eventueel serveren met ijsbergsla en een stuk stokbrood. Kan ook als voorgerecht of bijgerecht gegeven worden.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (4)

Gepost door wgeerts op 11 februari 2015 om 10u17

Lekker maar wel een calorieen bommetje..

Gepost door Monsterbaby op 18 maart 2015 om 15u21

Héél lekker, maar al die kaas :-) Af en toe moet het wel eens kunnen :-) Doet spontaan denken aan de kerstperiode (vind ik persoonlijk :-) )

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?