Bereidingswijze

  1. Zet de oven op 180 graden.
  2. Smelt de boter in een koekenpan/steelpan (die later in de oven kan / past) en voeg de suiker toe. Laat de suiker oplossen in de boter en laat het langzaam karameliseren. Roer niet teveel, beweeg in plaats daarvan de pan zodat de suiker gelijkmatig verwarmt. Had ik al gezegd dat je dit bij voorkeur in een koperen pan doet?
  3. Enfin zodra de suiker in karamel is veranderd voeg je de peren toe, met de bolle (mooie kant) naar beneden. Kook nu nog 5 minuten op laag vuur. Overigens is het geen ramp als er wat klontjes in de karamel zitten die verdwijnen wel.
  4. Haal de pan van het vuur, bekleed de bovenkant met bladerdeeg (dat je evt wat uitrolt/uitrekt omdat het anders zo dik is). Prik hier gaatjes in en schuif de pan nu minimaal 35 minuten in de oven. Houd in de gaten, als het deeg goudbruin en gaar is kun je het uit de oven halen. Let op de steel is ondertussen redelijk warm geworden...
  5. Aangezien de peren of appels veel vocht afgeven tijdens het bakken moet je hier iets aan doen. Pak de pan met een doek bij de steel, pak een tweede doek en houd hiermee het de bodem en de peren op hun plaats terwijl je de pan half draait zodat het sap de gootsteen in loopt.
  6. Laat de taart nu 10 minuten rusten, alvorens je het op een plank uitstort. (plank op de pan leggen, doeken in de hand en in 1 snelle beweging omdraaien).

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door christelroom op 11 juli 2011 om 18u26

hoi, waarom geef je 2 hoeveelheden van boter op?

Hoeveel sterren geef jij dit recept?