Recept 55***** (1 stem)

Tarte tatin voor vaderdag

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

desserts

tijd
75 min
moeilijkheid
Gemiddelde moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Bereiding van het deeg: zeef de bloem en het zout in een grote kom, en voeg de Solo toe.
  2. Meng de Solo erin met je vingertoppen tot het mengsel de textuur van fijne broodkruimels krijgt.
  3. Voeg de eidooier toe, en ook een scheutje koud water (ongeveer 2 - 3 theelepels). Meng het deeg met een paletmes tot het mooi begint samen te kleven.
  4. Vorm het deeg met je handen tot een grote bal.
  5. Wikkel het deeg in vershoudfolie en leg het in de koelkast gedurende minstens een half uur.
  6. Bereiding van de taart: verwarm de oven voor op 180° C.
  7. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in vieren.
  8. Doe de Solo en de suiker in een diepe koekenpan met diameter 25 cm. (Gebruik zeker een koekenpan die in de oven mag)
  9. Verwarm de pan tot de Solo gesmolten is en gemengd is met de suiker.
  10. Schik de appelstukken een voor een mooi in de koekenpan en zorg ervoor dat er geen gaten overblijven.
  11. Denk eraan dat de appeltjes er mooi moeten uitzien vanaf de andere kant, aangezien je de taart straks moet omdraaien.
  12. Bak de appels gedurende 35 - 40 minuten op een laag vuurtje of tot de appelstukjes zacht zijn, de karamel lichtbruin is en al het overtollige vocht verdampt is.
  13. Smeer de appeltjes regelmatig in met de karamel (met behulp van een borsteltje) zodat de bovenkant van de appeltjes ook gekarameliseerd is.
  14. Rol op een licht bebloemd oppervlak het deeg uit tot een cirkel die iets groter is dan de koekenpan.
  15. Leg het deeg over de appeltjes en duw de randen goed naar beneden, zodat het deeg alles volledig omsluit.
  16. Bak gedurende 25 - 30 minuten in de oven, tot het deeg goudbruin en gaar is.
  17. Laat de pan gedurende 2 minuten staan. Draai de taart dan voorzichtig om op een taartplateau.
  18. Dien warm op met een toefje slagroom.

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door pascal lekker op 31 januari 2017 om 13u23

gewoonweg lekker thx

Gepost door Solo op 03 februari 2017 om 16u35

Dag brave jongen! Fijn te horen, dankjewel! Groetjes, het Solo-team.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie