Bereidingswijze

  1. Smelt de suiker langzaam in een pan tot ze goudkleurig is. Roer de boter - op een laag vuurtje - door de suiker tot je een mooie karamel hebt. Verdeel die onmiddellijk over de bakvormpjes. (Of boter de bakvorm in, en voeg de suiker erbij...)
  2. Schil de peren en snijd ze in partjes. Verdeel de peren over de karamel en dek af met de ronden bladerdeeg (max. 2 mm dik).
  3. Prik de bladerdeeg in met een vork. Zet in een voorverwarmde oven van 220 °C gedurende 20 à 25 minuten of tot het bladerdeeg uitgebakken is. Haal de taartjes uit de oven en draai ze onmiddellijk om op een bakrooster.
  4. Tarte Tatin kan het best warm geserveerd worden en is superlekker met een bolletje vanille-ijs.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?