Recept 45**** (9 stemmen)

Tarte Tatin met coeur de boeuf-tomaat

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Quiche recepten

tijd
45 min
prijs
Gemiddelde kostprijs
moeilijkheid
Gemiddelde moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180-200 °C.
  2. Maak de Tarte Tatin:
  3. Bekleed een taartvorm met bakpapier. Snijd de coeur de boeuf-tomaten in dikke plakken en leg ze in een dubbele laag in de vorm, telkens met de mooiste kant naar beneden. Besprenkel met balsamicoazijn en honing en verdeel er oregano over. Werk af met grof zout en peper. Prik met je vork gaatjes in het bladerdeeg, leg het over de tomaten en rol de randjes op. Zet 20-25 minuten in de oven tot het bladerdeeg mooi krokant is gebakken. Haal de taart uit de oven en laat even afkoelen.
  4. Maak de siroop:
  5. Laat de balsamicoazijn met de bruine suiker karamelliseren.
  6. Keer de taart om op een bord en werk af met de balsamicosiroop, verse oregano en grof zeezout.

Ingrediëntenvoor 4 personen

Voor de siroop:

Andere Solo-leden over dit recept (4)

Gepost door KoenC op 01 juni 2018 om 22u45

Dit lijkt me 'top'. Enkel nog smaakvolle tomaten vinden en een eenvoudig slaatje erbij. Variatie met mozzarella ga ik ook eens proberen.

Gepost door Solo op 04 juni 2018 om 16u00

Dag Koen, goed idee om deze hartige tarte tatin af te werken met een verfrissend slaatje! Als je wil kan je je receptidee ook opladen op www.solo.be. Zo kan iedereen jouw lekkere variant uitproberen. 😊 Bedankt voor je reactie en smakelijk!

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie