Tarte tatin met ananas

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°.
  2. Schil de ananas en snij er vier plakken van 1 cm dik van, verwijder de binnenste harde kern met een appelboor, of gebruik ananas uit blik, bestrooi de ananas met de peper.
  3. Boter 4 ovenschaaltjes van 10 cm diameter lichtjes in met solo vloeibaar.
  4. Doe de ongezouten boter en de suiker in een steelpannetje en laat op een laag vuur de suiker smelten, laat 1 à 2 minuten opwarmen, verdeel de karamel over de ovenschaaltjes.
  5. Leg in elk schaaltje een plak ananas met de peper naar beneden.
  6. Snij uit het bladerdeeg 4 cirkels van 10 cm diameter en prik deze in met een vork.
  7. Leg in elk schaaltje en cirkel bladerdeeg, druk lichtjes aan.
  8. Klop de eidooier los met 1 el water en strijk het bladerdeeg lichtjes in.
  9. Bak de taartjes +/- 25 minuten tot het bladerdeeg mooi goudgeel en gerezen is.
  10. Laat 5 minuten afkoelen, draai dan de taartvormpjes om op een dessertbord.
  11. Dien lauw op met een bolletje kokosijs.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?