Tarte tartin met lotus speculoos

1 (1)
60 min

Ingrediënten voor 6 personen

Bereidingswijze

  1. doe 120 Gr suiker en 2 EL water in een kookpotje en laat het mengsel goudkleurig worden. Giet deze karamelsaus op de bodem van een ronde antikleef bakvorm. Snij de appelen in dunne, halve maantjes zonder schil, en schik ze op de taartbodem in de karamelsaus.
  2. Smelt de boter en laat wat afkoelen. Mix de eieren met 100GR suiker en voeg er de gesmolten boter aan toe. Roer er de zelfrijzende bloem onder. Verkruimel de lotus speculoos en meng de kruimels onder het deeg. Verdeel het deeg over de appels en druk wat aan, zodat je geen luchtbellen krijgt.
  3. Bak de taart 40 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.
  4. Haal de taart uit de oven. Laat wat afkoelen en draai de taart dan voorzichtig om op een bord. Verdeel de taart in stukken over de bordjes en dien op met een bol vanilleroomijs.
  5. TIP
  6. Roer wat fijngekruimelde speculoos onder het ijs.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door epona1986 op 16 november 2012 om 15u34

als je eerste laag caramel is, dan vraag ik me af of die taart zomaar los komt als je hem omkeert?

Hoeveel sterren geef jij dit recept?