Tarte au citron

0 (0)
120 min

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Voorbereiding
  2. Kneed de margarine met de suiker, het halve ei en een snufje zout. Voeg dan de bloem toe en kneed het snel tot een deeg. Maak een bal van het deeg en verpak het in plastic folie. Laat het een uurtje rusten in de koelkast.
  3. Bereiding
  4. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad en bekleed er een taartvorm mee (Ø22 cm). Prik het deeg hier en daar in met een vork en zet de bodem 10 minuten in de koelkast.
  5. Verwarm intussen de oven voor op 180ºC. Dek het deeg af met bakpapier en vul de bodem met blindvulling (gedroogde bonen bijvoorbeeld). Bak de taart ca. 10 minuten in het midden van de oven. Haal de bodem dan uit de oven, verwijder het bakpapier en de bonen en verlaag de oventemperatuur tot 160ºC.
  6. Maak nu de vulling. Schrob hiervoor de citroenen schoon en rasp de schil eraf (alleen het gele deel, het witte eronder is bitter van smaak). Pers de citroenen uit.
  7. Meng de vloeibare margarine met de suiker en roer er de 3 eieren, de citroenrasp en het sap door. Schenk de vulling in de voorgebakken taartbodem en bak de taart gaar in ca. 30 minuten in het midden van de oven. Laat de taart afkoelen en bestrooi hem met poedersuiker.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?