Recept 05 (0 stemmen)

Tartaar van zeeduivel

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Pel en ontpit de tomaat, snij het vruchtvlees in kleine blokjes.
  2. Hak de sjalot en de knoflook zeer fijn.
  3. Pers 2 limoenen uit en houd het sap bij.
  4. Snij de koude zeeduivelfilet met een chefmes in kleine blokjes, voeg het limoensap, de blokjes tomaat, de sjalot, de knoflook, de koriander en de bieslook toe.
  5. Kruid af met pezo en meng alles goed door elkaar.
  6. Dek af en zet minstens een uur in de koelkast.
  7. Snij de avocado’s doormidden en wrik er de pit uit.
  8. Schil vervolgens de avocado’s en snij het vruchtvlees in halve maantjes.
  9. Pers er een halve limoen over uit en draai de stukken avocado goed in het limoensap, om verkleuring te voorkomen.
  10. Maak een vinaigrette- meng wat olijfolie met een paar druppels limoensap, kruid af met pezo.
  11. Draai de raketsla in deze vinaigrette.
  12. Verdeel de tartaar van zeeduivel over de borden. Leg er de stukkan avocado rond en werk elk bord af met wat raketsla.
  13. Versier met wat verse koriander en bieslook.

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie