Tartaar van zeebaars, pompernikkel, zwarte radijs en balsamicoroom

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Snijd de zeebaars in kleine blokjes en doe deze in een kom, zet de kom met zeebaars in een tweede kom met geplet ijs of ijswater met wat zout (het zout haalt de temperatuur naar beneden).
  2. Spoel de zwarte radijs goed onder de kraan en schil er vervolgens lange, dunne repen van met behulp van een dunschiller. Bestrooi ze lichtjes met wat zout en besprenkel met wat azijn, laat de radijsrepen een tiental minuten marineren.
  3. Laat ondertussen de balsamicoazijn en de honing tot een derde inkoken. Laat vervolgens afkoelen en meng er de Solo Crèmefine Licht onder.
  4. Meng de fijngesnipperde sjalot, de xeresazijn, citroensap en de olijfolie met de zeebaars en kruid flink met peper van de molen en zeezout naar smaak, roer goed om en laat 2 à 3 minuten staan.
  5. Schik de radijsrepen in 4 serveerringen, meng de peterselie onder de zeebaars en verdeel de tartaar van zeebaars over de serveerringen.
  6. Toast de pompernikkelsneetjes en snijd ze in fijne punten.
  7. Ontvorm de ringen op de borden, schik er de sneetjes pompernikkel tegenaan en druppel er de balsamicoroom rond. Werk af met rucola.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (6)

Gepost door visser hendrik op 25 augustus 2010 om 12u00

dank u voor de uitleg iedereen groetjes

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?