Recept 35*** (5 stemmen)

Tartaar van roze tonijn met chips van violette-aardappelen

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Voorgerecht

tijd
0 min
prijs
Hoge kostprijs
moeilijkheid
Gemiddelde moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Tartaar van roze tonijn met verse kruiden:
  2. Haal de verse tonijn uit de koelkast. Hak de tonijn fijn met je mes, doe ze in een kom en voeg er het sap van een limoen en de olijfolie aan toe. Kruid af met peper en zout.
  3. Was alle verse kruiden, laat ze even drogen, snipper ze fijn en voeg ze toe aan de tonijn. Meng alles goed en laat even marineren in de koelkast.
  4. Blokjes knolselder:
  5. Snij de knolselder in fijne blokjes en kook deze kort gaar in kokend gezouten water.
  6. Droog ze en bak ze kort in een pan met een beetje Solo Vloeibaar. Deze dienen als garnituur op je bord. Kruid ze met een beetje peper en zout en een lekje olijfolie.
  7. Chips van violette-aardappelen:
  8. Schil de violette-aardappelen en snij ze met een mandoline of dunschiller in hele fijne plakjes.
  9. Bak ze in het frituurvet op 150°C tot krokante chips.
Tip

Serveer de tonijn in een ring, strooi er de blokjes knolselder rond en werk de tartaar af met enkele chips.

Violette-aardappelen geven je gerecht extra kleur. Hun feestelijke bijnaam truffelaardappelen danken ze aan hun truffelachtige textuur. Tijdens de feestdagen vind je ze in de supermarkt of op je dichtstbijzijnde markt. Je kunt ze ook vervangen door zoete aardappel.

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door bedet op 19 oktober 2011 om 15u42

een echt feestelijk gerecht...dit probeer ik uit om met de feestdagen te geven aan mijn gasten. de presentatie is wel niet meer up-to-date. Dit wil ik nog veranderen, misschien kan ik er later een foto van posten :-)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie