Ingrediënten voor 4 personen
- 1 kg Tarbotfilets
- 1 prei
- 1 rode paprika
- 2 dl melk
- 1/2 dl witte wijn
- 1 citroen
- 1 blokje visbouillon
- 100 g mascarpone
- 2 el boter
- 1 takje tijm
- laurier
- basillicum
- nootmuskaat
- peper en zout
Bereidingswijze
- 1.Snij de prei in fijne ringen en snij de paprika in kleine blokjes.
- Breng de melk aan de kook met 2 dl water, een blokje visbouillon, tijm, laurier, peper en zout.
- Leg er de diepgevroren tarbotfilets in, zoveel mogelijk naast elkaar. Dek de pan af en breng de vis zachtjes tot net onder het kookpunt.
- Intussen smelt u 2 eetlepels boter in een kookpan (niet laten kleuren) en doet er de preiringen en de paprikablokjes in. Roer om en kruid met peper, zout en muskaatnoot. Blus met ½ dl witte wijn en laat afgedekt 5 minuten stoven.
- Voeg de mascarpone toe, het citroensap, basilicum en 2 eetlepels kookvocht van de vis. Laat lichtjes inkoken en bind indien nodig met instant roux.
- Schik op elk bord een visfilet en lepel er wat saus rond. Bestrooi met fijngesnipperde peterselie en geef er aardappelpuree bij.
- Men kan ook nog een gestoofd stronkje witloof, gestoomde broccoli of bloemkool als extra groenten toevoegen.
- Eet smakelijk.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?