Tapioca van kokos met passievruchten en koriander

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Eén dag op voorhand
  2. Breng de melk aan de kook met de suiker en strooi er de tapioca in, laat dit op een laag vuurtje sudderen en roer regelmatig om tot wanneer de tapioca gaar is(ongeveer 35 minuten).
  3. Doe alles in een grotere kookpot en voeg de kokosmelk toe, breng alles weer aan de kook en laat 2 minuten sudderen. Laat alles volledig afkoelen en zet in de koelingvoor 6 uur of liefst overnacht. Als de tapiocabereiding te vast is, voeg dan wat koude melk extra toe.
  4. Pluk de korianderblaadjes, dompel ze in het eiwit en laat ze goed uitlekken. Dompel ze in de suiker en schik ze op een vel bakpapier. Laat 1 nacht drogen op eendroge, warme plaats.
  5. De dag zelf
  6. Snijd de passievruchten open en verwijder het vruchtvlees. Roer dit los met een vork.
  7. Snijd de raviolivelletjes (of het bladerdeeg) in flinterdunne reepjes, verwarm de friteuse op 180°C en fruit de deegreepjes tot ze goudbruin zijn. Laat uitlekken opkeukenpapier en bestrooi met bloemsuiker wanneer ze nog warm zijn.
  8. Verdeel de kokostapioca over de bordjes, druppel de passievruchten erover en werk af met de gefruite deegreepjes en enkele blaadjes gesuikerde koriander.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?