Tapas: chorizo in bladerdeeg

Ingrediënten voor 8 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 230°.
  2. Rol het deeg uit op een laagje bloem. Snij met een vormpje rondjes uit het deeg. (ideaal is 8cm diam.)
  3. Meng de gehakte chorizo en gemalen kaas.
  4. Leg in het midden van de rondjes deeg een beetje van het mengsel.
  5. Smeer rond het vulsel, met een borsteltje een beetje opgeklopt ei.
  6. Vouw de deegrondjes dicht tot halve maantjes en druk de randen stevig aan.
  7. Leg de maantjes op een bakblik met bakpapier.
  8. Smeer de maantjes in met opgeklopt ei en bestrooi ze lichtjes met paprikapoeder.
  9. Bak ze 10-12minuten.
  10. Laat ze even afkoelen en serveren.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?