Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
hoofdgerecht

Tajine van lamsvlees en lentegroenten

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd1 uur
  • Voorbereiding15 min
  • Porties4 porties
gemiddeld
hoofdgerecht
Noord-Afrikaans
vlees
recipe image Tajine van lamsvlees en lentegroenten
  • 400 g lamsfilet
  • 2 teentjes knoflook
  • 250 g fijne worteltjes
  • 150 g suikererwten
  • 0.5 eetlepel shoarmakruiden
  • zout
  • 4 eetlepels Solo Vloeibaar
  • 1 rode ui
  • 3 tomaten
  • 1 koffielepel kaneel
  • peper (versgemalen)
  1. Snij het vlees in grove stukken. Pel de ui en snij hem in dunne schijfjes.
  2. Snij de knoflookteentjes in plakjes.
  3. Maak de worteltjes schoon en snij ze schuin in stukken van 2 cm.
  4. Halveer de suikererwten en snij de tomaten in stukjes.
  5. Kruid het vlees naar smaak met de shoarmakruiden, kaneel, peper en zout.
  6. Schep de Solo en de groenten erdoor.
  7. Voeg 3 eetlepels water toe.
  8. Zet het deksel op de tajine en laat het vlees in 45-60 minuten gaar worden op een zacht vuurtje.
  9. Schep het gerecht regelmatig om.
  10. Proef de tajine op smaak en kruid bij met zout en peper.
Lekker met couscous.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.