Tajine van lamsbout met tutti frutti
Bereidingswijze
- Snijd de lamsbout in blokjes van ongeveer 3 x 3 x 3 cm. Bestrooi de vleesblokjes met de kurkuma en djahé.
- Pel en snipper de ui en knoflook.
- Verwarm de olie in een tajine. Braad het vlees op een matig vuur aan tot het bruin is.
- Voeg ui en knoflook toe en laat het een paar minuten meebakken.
- Voeg de kaneelstokjes en de saffraan toe.
- Voeg zoveel heet water toe tot het vlees onder water staat. Breng het geheel aan de kook. Doe het deksel op de tajine en laat ongeveer twee uur stoven.
- Snijd ondertussen de gedroogde vruchten op de gewenste grootte. Kook de eieren hard, snijd de koriander fijn. Rooster de amandelen.
- Voeg na twee uur stoven de gedroogde vruchten en de suiker toe. Laat nog een halfuurtje stoven tot het vlees zacht is. Laat indien nodig nog even langer stoven.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Draai het vuur uit. Voeg de koriander toe.
- Versier de stoofschotel met de in parten gesneden eieren, de geroosterde amandelen en wat extra koriander.
- Serveer met couscous.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?