Tajine van lamsbout met tutti frutti

Bereidingswijze

  1. Snijd de lamsbout in blokjes van ongeveer 3 x 3 x 3 cm. Bestrooi de vleesblokjes met de kurkuma en djahé.
  2. Pel en snipper de ui en knoflook.
  3. Verwarm de olie in een tajine. Braad het vlees op een matig vuur aan tot het bruin is.
  4. Voeg ui en knoflook toe en laat het een paar minuten meebakken.
  5. Voeg de kaneelstokjes en de saffraan toe.
  6. Voeg zoveel heet water toe tot het vlees onder water staat. Breng het geheel aan de kook. Doe het deksel op de tajine en laat ongeveer twee uur stoven.
  7. Snijd ondertussen de gedroogde vruchten op de gewenste grootte. Kook de eieren hard, snijd de koriander fijn. Rooster de amandelen.
  8. Voeg na twee uur stoven de gedroogde vruchten en de suiker toe. Laat nog een halfuurtje stoven tot het vlees zacht is. Laat indien nodig nog even langer stoven.
  9. Breng op smaak met peper en zout.
  10. Draai het vuur uit. Voeg de koriander toe.
  11. Versier de stoofschotel met de in parten gesneden eieren, de geroosterde amandelen en wat extra koriander.
  12. Serveer met couscous.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?