Tajine van Lam

1 (1)
60 min
Gemiddelde moeilijkheid

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Snijd het vlees in beetklare stukken. Schil en rasp de gember en de look.
  2. Verwarm de koriander, de komijn en de peper in een pan zonder vetstof of vocht tot ze knisperen. Giet ze in een vijzel of blender en hak ze tot een fijn poeder. Meng met de kaneel , gember, uitgeperste look en râs el hânout tot een kruidige pasta.
  3. Snijd de groenten in stukken van ongeveer 3 cm en hak de verse kruiden grof.
  4. Zet de tajine schotel op het fornuis, laat goed warm worden en smelt er 4 eetlepels margarine in. Roer er de kruidenpasta door en bak het vlees aan alle kanten aan .
  5. Voeg er het Bouillonketeltje en 2 dl water bij en laat, met het deksel op de schotel, 20 minuten garen. Voeg er dan de groenten en de helft van de gehakte kruiden bij en eventueel nog water om aanbakken te voorkomen. Zet het deksel op de tajine schotel en laat nog 25 minuten garen.
  6. Breng 2,5 dl water aan de kook en voeg er het bouillonblokje bij.
  7. Giet over de couscous en laat rustig zwellen tot alle vocht is opgenomen. Roer de couscous los met een vork en 1 lepel vloeibare margarine en schik in diepe borden.
  8. Kruid , indien nodig de tajine met peper en zout en werk af met de rest van de gehakte kruiden.

Tip

De kruidenpasta maken is niet moeilijk maar vraagt wel wat tijd. Dus is het een goed idee er onmiddellijk 2 of 3 porties van te maken en die in de diepvriezer te bewaren.

Heb je geen tajineschotel, bereid dit gerecht dan in een ruime kookpot met dikke bodem zodat de warmte zich goed en gelijk verdeeld.

Tajine van lam kan je perfect een dag op voorhand klaar maken en is opgewarmd nog lekkerder.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?