Recept 25** (9 stemmen)

Tajine van kip met tomaten en honing

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

TAJINE

tijd
20 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. - Laat de gepelde tomaten uitlekken in een vergiet
  2. - Snij de kippenbillen in twee en laat ze bruinen in de Solo en olijfolie
  3. - Verwijder de kip zodra er een bruin korstje aan beide zijden is
  4. - verwijder een beetje vetstof ui de pan en bak de uien 5 min. op een laag vuurtje.
  5. - Voeg de kip opnieuw toe, samen met de gepelde tomaten (in twee gesneden), peper, zout en de Marokkaanse kruiden.
  6. - Dek af en laat 45 minuten op zacht vuurtje sudderen. Draai de kip enkele keren om tijdens het bakken.
  7. - Bak ondertussen de pijnboompitten
  8. - Haal de kip uit de pan, voeg de honing toe en laat 2 min. sudderen. Voeg de kip opnieuw toe, samen met de pitjes en kruid bij indien nodig.
  9. - Voeg de peterselie toe en dien op
  10. - Lekker met couscous

Andere Solo-leden over dit recept (2)

Gepost door Solo op 22 juni 2012 om 12u03

Dank je wel voor de positive reactie!

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie