Tajine van kip met tomaten en honing

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. - Laat de gepelde tomaten uitlekken in een vergiet
  2. - Snij de kippenbillen in twee en laat ze bruinen in de Solo en olijfolie
  3. - Verwijder de kip zodra er een bruin korstje aan beide zijden is
  4. - verwijder een beetje vetstof ui de pan en bak de uien 5 min. op een laag vuurtje.
  5. - Voeg de kip opnieuw toe, samen met de gepelde tomaten (in twee gesneden), peper, zout en de Marokkaanse kruiden.
  6. - Dek af en laat 45 minuten op zacht vuurtje sudderen. Draai de kip enkele keren om tijdens het bakken.
  7. - Bak ondertussen de pijnboompitten
  8. - Haal de kip uit de pan, voeg de honing toe en laat 2 min. sudderen. Voeg de kip opnieuw toe, samen met de pitjes en kruid bij indien nodig.
  9. - Voeg de peterselie toe en dien op
  10. - Lekker met couscous

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (2)

Gepost door Solo op 22 juni 2012 om 12u03

Dank je wel voor de positive reactie!

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?