Ingrediënten voor 4 personen
- 1.5 kg Kippenbillen
- 2 blikken Hele gepelde tomaten
- 2 el vloeibare honing
- 2 uien
- 4 el pijnboompitten
- 1 klontje Solo
- 1 el olijfolie
- 1 el Marokkaanse kruiden (Delhaize)
- 2 el verse platte peterselie
Bereidingswijze
- - Laat de gepelde tomaten uitlekken in een vergiet
- - Snij de kippenbillen in twee en laat ze bruinen in de Solo en olijfolie
- - Verwijder de kip zodra er een bruin korstje aan beide zijden is
- - verwijder een beetje vetstof ui de pan en bak de uien 5 min. op een laag vuurtje.
- - Voeg de kip opnieuw toe, samen met de gepelde tomaten (in twee gesneden), peper, zout en de Marokkaanse kruiden.
- - Dek af en laat 45 minuten op zacht vuurtje sudderen. Draai de kip enkele keren om tijdens het bakken.
- - Bak ondertussen de pijnboompitten
- - Haal de kip uit de pan, voeg de honing toe en laat 2 min. sudderen. Voeg de kip opnieuw toe, samen met de pitjes en kruid bij indien nodig.
- - Voeg de peterselie toe en dien op
- - Lekker met couscous
Andere Solo-leden over dit recept (2)
Gepost door Solo op 22 juni 2012 om 14u03
Dank je wel voor de positive reactie!
Laad meer reacties
Hoeveel sterren geef jij dit recept?