Tajine met lamsvlees

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. *De groenten schillen, wassen en in grote repen snijden.
  2. *sperzieboontjes apart koken.
  3. *Lamsvlees eerst aanbraden in een pan.
  4. *De Tajine met een warmte verdeler op het vuur zetten.
  5. *De uien aan stoven in olijfolie, lamsvlees hierop leggen.
  6. *De tomaten in vier verdeelt en erop leggen, kruiden met 1 koffielp tajinekruiden en half pepertje in klein stukjes, zonder zaadjes.
  7. *Courgetten ,paprika en zoete aardappelen conisch opstapelen en terug kruiden met 1 koffielp tajinekruiden en de rest van het pepertje in klein stukjes, zonder zaadjes.
  8. *Een paar lp water kan toegevoegd worden, als de tomaten niet sappig genoeg zijn.
  9. *Deksel erop en zachtjes laten sudderen ongeveer 2 à 3 uur.
  10. *Als de tajine bijna gaar is de gekookte bonen er bij doe.
  11. *Werk af met koriander.
  12. *Serveer met stokbrood of couscous.
  13. *Tip; naar smaak kan je wortelen bijvoegen of sperziebonen weglaten.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?