Ingrediënten voor 4 personen
- 2 uien (geraspt)
- 3 teentjes knoflook (geperst)
- 3 el olijfolie
- 3 el honing
- 2 el verse koriander
- 1 theel gemberpoeder
- 1 mespunt safraan
- peper en zout
- 1 hele maïskip, in stukken
- 1 el olijfolie
- 150 gr amandelen
- 300 ml kippenbouillon
- 2 stevige peren
Bereidingswijze
- Voorbereiding: maak van de uien, knoflook, olie, honing, kruiden, zout en peper een pasta in een ruime schaal en wentel daar de stukken kip doorheen. Laat afdekt op een koele plek 1 uur marineren. - wrijf de kruidenpasta van de stukken kip en verwarm ondertussen 1 el olijfolie in een pan - bak de kip aan en neem uit de pan - voeg de kruidenpasta en amandelen toe en roerbak op laag vuurtje ca 3 minuten - leg de kip weer terug in de pan en giet de bouillon erbij - roer even om en laat afgedekt ca 20 minuten stoven - schil ondertussen de peren en snijd in kwarten - voeg ze toe aan de kip en laat afgedekt nog 15 minuten meestoven Lekker met couscous en doperwten. Varieer ook eens met kippebouten of kipfilets
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?