Tajine met kip, safraan en peer

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Voorbereiding: maak van de uien, knoflook, olie, honing, kruiden, zout en peper een pasta in een ruime schaal en wentel daar de stukken kip doorheen. Laat afdekt op een koele plek 1 uur marineren. - wrijf de kruidenpasta van de stukken kip en verwarm ondertussen 1 el olijfolie in een pan - bak de kip aan en neem uit de pan - voeg de kruidenpasta en amandelen toe en roerbak op laag vuurtje ca 3 minuten - leg de kip weer terug in de pan en giet de bouillon erbij - roer even om en laat afgedekt ca 20 minuten stoven - schil ondertussen de peren en snijd in kwarten - voeg ze toe aan de kip en laat afgedekt nog 15 minuten meestoven Lekker met couscous en doperwten. Varieer ook eens met kippebouten of kipfilets

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?