Tajine met kip en abrikozen

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. -Kip ontvellen en in stukken verdelen
  2. -Groenten reinigen en in stukjes snijden (blokjes pastinaak – sifflet wortel – reepjes paprika – stukken aardappel, ringetjes pijpajuin…)
  3. -Schil de gember en snij hem in fijne reepjes
  4. -Bak de stukken kip flink aan in boter en olie en kruid licht met peper en zout – neem daarna even weer uit de pan
  5. -Bak in hetzelfde vet nu de groenten behalve de aardappelen en kruid met de Masala en de kippenfond
  6. -Voeg de kippenstukken toe en roer goed door elkaar.
  7. -Voeg er ook de gedroogde abrikozen bij en roer alles goed door elkaar
  8. -Giet er nu het sap van ½ citroen over en een flinke scheut vlierbloesemsiroop
  9. -Bevochtig met wat witte wijn en wat water
  10. -Leg er de aardappelstukken bij en roer alles voorzichtig door elkaar
  11. -Proef even van de saus of ze genoeg gekruid is – kruid desnoods nog wat bij met peper en zout
  12. -Sluit de tajine en laat een 40 tal minuten op laag vuur sudderen tot alles gaar is
  13. -Bind de saus eventueel met wat sausbinder als je dat nodig vindt

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?