Recept 35*** (4 stemmen)

Tajine met kip en abrikozen

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Tajine

tijd
60 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. -Kip ontvellen en in stukken verdelen
  2. -Groenten reinigen en in stukjes snijden (blokjes pastinaak – sifflet wortel – reepjes paprika – stukken aardappel, ringetjes pijpajuin…)
  3. -Schil de gember en snij hem in fijne reepjes
  4. -Bak de stukken kip flink aan in boter en olie en kruid licht met peper en zout – neem daarna even weer uit de pan
  5. -Bak in hetzelfde vet nu de groenten behalve de aardappelen en kruid met de Masala en de kippenfond
  6. -Voeg de kippenstukken toe en roer goed door elkaar.
  7. -Voeg er ook de gedroogde abrikozen bij en roer alles goed door elkaar
  8. -Giet er nu het sap van ½ citroen over en een flinke scheut vlierbloesemsiroop
  9. -Bevochtig met wat witte wijn en wat water
  10. -Leg er de aardappelstukken bij en roer alles voorzichtig door elkaar
  11. -Proef even van de saus of ze genoeg gekruid is – kruid desnoods nog wat bij met peper en zout
  12. -Sluit de tajine en laat een 40 tal minuten op laag vuur sudderen tot alles gaar is
  13. -Bind de saus eventueel met wat sausbinder als je dat nodig vindt

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?