Recept 45**** (4 stemmen)

Tagliatelli met gerookte zalm

Dit is een recept van

tijd
30 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Benodigdheden voor 4 personen
  2. 350 gr gedroogde of verse tagliatelli, ½ komkommer, 75 gr boter, geraspte schil van 1 sinaasappel, 2 eetlepels fijngehakte verse dille, 300 ml room, 1 eetlepel sinaasappelsap, 115 gr gerookte zalm zonder vel, zout en versgemalen zwarte peper.
  3. Bereiding :
  4. Gebruikt U gedroogde pasta, kook deze dan volgens de aanwijzingen op de verpakking in licht gezouten water. Gebruikt U verse pasta, kook deze dan in 2-3 minuten in licht gezouten water beetgaar. Snijd de komkommer met een scherp mes in de lengte doormidden en schep met een kleine lepel de pitjes eruit. Draai de komkommer om en snijd hem in dunne plakjes. Smelt de boter in een pan met dikke bodem. Voeg de geraspte sinaasappelschil en de verse dille toe en roer goed. Voeg de komkommer toe en bak deze. Af en toe roeren. Laat deze op een laag vuur 2 minuten bakken. Voeg room, sinaasappelsap, zout en peper naar smaak toe en laat de saus 1 minuut zachtjes koken.
  5. Snijd intussen de zalm in dunne reepjes. Roer de zalm door de saus en laat hem goed warm worden. Laat de pasta uitglekken en schep hem door de saus. Direct serveren.
  6. Tip: U kunt deze bijzondere saus goedkoper maken door gerookte zalmsnippers te gebruiken, die relatief goedkoop verkrijgbaar zijn bij de meeste delicatessenwinkels en bij sommige supermarkten.
  7. Zalmsnippers zijn afsnijdsels met een verkeerde vorm, die niet geschikt voor recepten waar hele plakken zalm voor nodig zijn. Gerookte forel is een goedkoper alternatief, maar heeft niet de rijke smaak en kleur van gerookte zalm.

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?