Recept 45**** (1 stem)

Tagliatelle met zalm

Dit is een recept van

tijd
45 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Was de citroen, wrijf hem droog en snijd hem doormidden.
  2. Snijd 1 helft in plakjes, pers de andere helft uit.
  3. Smelt de solo in een pan en voeg de bloem toe (roux), laat even meebakken om de bloemsmaak te verwijderen, wel niet kleuren.
  4. Roer er de melk en de slagroom doorheen en breng aan de kook.
  5. Laat ongeveer 5 minuten zachtjes pruttelen.
  6. Breng op smaak met pezo en 1 à 2 el citroensap, naar eigen smaak.
  7. Kook de pasta al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  8. Snij de zalm in blokjes van 4 x 4 cm en voeg ze toe aan de saus en laat afgedekt op een zeer laag vuur in 6 à 8 minuten gaar worden.
  9. Was de kervel en schud hem droog, hou wat apart voor garnering, snijd de rest fijn.
  10. Trek de 'lamellen' van de vis met een spatel uit elkaar.
  11. Roer de gehakte kervel door de saus.
  12. Giet de pasta af en meng hem onder de saus.
  13. Dien op in grote diepe warme pastaborden, versier met een tl forelkaviaar of een andere kaviaar, een schijfje citroen en een takje kervel.

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?