Tagliatelle met tongzalmrolletjes en krab in kreeftensaus

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Voorbereiding
  2. Giet de krab door een zeef en van het vocht op
  3. Bereiding
  4. Leg de diepgevroren visrolletjes op een rooster naast elkaar en stoom ze afgedekt gaar boven 1 Liter visbouillon gedurende 10 à 15 min
  5. De gaartijd is afhankelijk van de dikte van de rolletjes. Kruid ze lichtjes met peper en zout
  6. Verwarm de krab in de microgolfoven of laat enkele min meestomen boven de visbouillon
  7. Giet de kreeftensoep in een kookpan. Leng aan met het vocht uit het blik krab en 2 eetl room.
  8. Verwarm deze mengeling op een zacht vuurtje al roerend. Als de saus te dik wordt, kan u er enkele lepels water bijvoegen.
  9. Ondertussen kookt u de pasta gedurende 3 à 4 min in 4 L lichtgezouten water.
  10. Verwarm de rest van de room in een kookpot en laat er de spinazie in ontdooien. Meng goed en laat enkele min warmen op een zacht vuurtje.
  11. Giet de pasta af en meng met de spinaziecreme
  12. Afwerking
  13. Verwarm op voorhand 4 grote borden. Schik de tagliatelle in het midden van elk bord. Lepel er de kreeftensaus rond en leg 3 hondstongrolltetjes op het bedje van tagliatelle.
  14. Garneer met enkele stukjes krab en strooi de overblijvende krabsnippers over de saus

Advertentie

Reacties (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?