Recept 05 (0 stemmen)

Tagliatelle met spinaziecrème en rivierkreeftjes.

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Pasta

tijd
15 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Voorbereiding:
  2. -Snij de ongeschilde courgettes in lange linten met een dunschiller.
  3. -Snipper het knoflook en de sjalot fijn.
  4. Bereiding:
  5. Kook de tagliatelle gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en hou warm.
  6. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak het knoflook en de sjalot glazig.
  7. Voeg de courgettelinten toe en laat ong. 3 min. al roerend slinken. Haal uit de kookpot en zet opzij.
  8. Doe de (diepgevroren) spinazie in dezelfde kookpot en overgiet met de room en de witte wijn. Verkruimel er het halve bouillonblokje over en laat 3 min. koken op een hevig vuur. Mix tot een gladde crème.
  9. Voeg de diepgevroren rivierkreeftjes en de courgettelinten toe. Kruid naar smaak met peper en zout.
  10. Laat alles opwarmen en bind de saus evt met wat instantbinder.
  11. Afwerking:
  12. Meng de spinaziecrème met de rivierkreeftjes onder de tagliatelle en verdeel over de borden.
  13. Begeleidende wijn:
  14. Villa Sopita
  15. D.O.C Orvieto Classico Italië

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie