Ingrediënten voor 4 personen
- 500 g tagliatelle
- 500 g gekokkte en gepelde rivierkreeftjes
- 300 g bladspinazie
- 2 courgettes
- 1 sjalot
- 1 teentje knoflook
- 2 dl room
- 1 dl witte wijn
- 1 eetl. olijfolie
- 1/2 blokje visbouillon
- peper en zout
- instantsausbinder (facultatief)
Bereidingswijze
- Voorbereiding:
- -Snij de ongeschilde courgettes in lange linten met een dunschiller.
- -Snipper het knoflook en de sjalot fijn.
- Bereiding:
- Kook de tagliatelle gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en hou warm.
- Verhit de olijfolie in een kookpot en bak het knoflook en de sjalot glazig.
- Voeg de courgettelinten toe en laat ong. 3 min. al roerend slinken. Haal uit de kookpot en zet opzij.
- Doe de (diepgevroren) spinazie in dezelfde kookpot en overgiet met de room en de witte wijn. Verkruimel er het halve bouillonblokje over en laat 3 min. koken op een hevig vuur. Mix tot een gladde crème.
- Voeg de diepgevroren rivierkreeftjes en de courgettelinten toe. Kruid naar smaak met peper en zout.
- Laat alles opwarmen en bind de saus evt met wat instantbinder.
- Afwerking:
- Meng de spinaziecrème met de rivierkreeftjes onder de tagliatelle en verdeel over de borden.
- Begeleidende wijn:
- Villa Sopita
- D.O.C Orvieto Classico Italië
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?