Recept 05 (0 stemmen)

Tagliatelle met rundvlees en ananas

Dit is een recept van

tijd
60 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Benodigdheden: 600 gr. biefstuk, 1 blikje ananas, 40 g boter (bakboter), peper
  2. zout, 5 g bloem (tarwebloem), 1 dl wijn (rood), 2 dl vleesbouillon, 250 gr. champignons, 50 gr. amandelschilfers, 400 gr. tagliatelle
  3. Bereiding: Het vlees schuin op de draad in reepjes van ongeveer 1 cm dik snijden. De champignons schoonmaken en in schijfjes snijden.
  4. De ananasblokjes laten uitlekken (het sap bewaren).
  5. De braadboter verhitten in de wok en de ananasblokjes bakken tot ze beginnen te kleuren. Uit de wok halen en warm houden.
  6. Het vlees rondom aanbraden tot het begint te bruinen. Kruiden met peper en zout en bestuiven met bloem.
  7. Al roerend blussen met de vleesbouillon, de wijn en een beetje ananassap. De champignons toevoegen en met het deksel op de wok nog een tiental minuten laten verder stoven.
  8. Ondertussen de tagliatelle beetgaar koken in gezouten water.
  9. Vlak voor het opdienen de ananasblokjes opnieuw bij de saus voegen en bestrooien met de amandelschilfers.
  10. Tip: wanneer verse ananas wordt gebruikt, wordt het vlees nog malser; ook het toevoegen van een lepel cognac bevordert het mals worden van het vlees.

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie