Ingrediënten voor 4 personen
- 400 gr tagliatelle
- 1 bosje lenteuitjes
- 150 gr ricotta
- 40 gr gemalen parmezaan
- 2 sneetjes bruin brood, in blokjes
- 1 onbespoten sinaasappel
- 6 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel Provençaalse kruiden
- muskaatnoot
- peper en zout
Bereidingswijze
- Maak de lente-uitjes schoon, snij zowel het wit als het groen in ringetjes. Boen de sinaasappel goed schoon met warm water. Rasp de
- schil. Pers het vruchtvlees uit.
- Verwarm in een diepe pan 4 eetlepels olijfolie. Doe er de uitjes, de geraspte sinaasappelschil en een snuifje zout bij. Dek af en laat 5
- minuten heel zacht stoven.
- Verwarm de rest van de olie in een koekenpan, doe er de Provençaalse kruiden en de broodblokjes bij. Laat op een vrij hoog vuur
- bakken, tot de croutons mooi goudbruin zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
- Vermeng de ricotta met de gemalen parmezaan, het sinaasappelsap en een snuifje muskaatnoot.
- Kook de pasta beetgaar in gezouten water.
- Roer twee eetlepels kookwater van de pasta door het ricottamengsel, tot u een dik vloeibare saus krijgt. Voeg de gestoofde uitjes toe.
- Giet de pasta af. Vermeng ze meteen met de ricottasaus. Werk af met de croutons en serveer.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?