Tagliatelle met krab en broccoli

Ingrediënten voor 4 personen

  • 200 gram broccoli
  • 1 ui
  • 400 gram tagliatelle
  • 25 gram vetstof
  • 1 dl visbouillon
  • 1 dl droge witte wijn
  • 2 el italiaanse kruiden
  • mosterd
  • 4 el room
  • 400 gram krabvlees

Bereidingswijze

  1. 1: Maak de broccoli schoon, verdeel hem in kleine roosjes van ongeveer 2cm en snijd de stelen in dunne plakjes.
  2. Pel de ui en hak hem fijn.
  3. 2: kook de tagliatelle gaar. Voeg 5min voor het einde van de kooktijd de broccoli toe.
  4. Giet de tagliatelle met de broccoli af als beide gaar zijn.
  5. 3: Smelt intussen de vetstof in een ruime pan en bak hierin de ui tot zachtjes glazig.
  6. 4: Voeg de bouillon en de wijn toe, breng het vocht aan de kook en laat het op een hoog vuur tot 2/3 inkoken.
  7. 5: Voeg de kruiden en mosterd naar smaak toe om een licht gebonden saus te krijgen.
  8. 6: Roer het krabvlees en de room erdoor.
  9. 7: Warm alles nog even goed door en voeg eventueel een snuifje zout toe.
  10. 8: Meng de saus met de tagliatelle en dien onmiddellijk op.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?