Ingrediënten voor 4 personen
- 4 enkele kipfilets
- 300 gr Parijse champignons
- 3 tomaten
- 400 gr tagliatelle
- 30 cl witte wijn (droge riesling, of...)
- 20 cl room
- olijfolie
- paprikapoeder
- peper&zout (pezo)
Bereidingswijze
- Borstel de champignons droog proper en snij ze in plakjes.
- Ontvel een ontpit de tomaten en snij in blokjes.
- Kruid de kipfilets met pezo en een weinig paprikapoeder.
- Verhit wat olie in een antikleefpan en bak hierin de kipfilets, ongeveer 20 minuten.
- Haal ze uit de pan en hou warm onder aluminiumfolie.
- Doe de champignons in dezelfde pan en bak ze 3 minuten op een hevig vuur.
- Voeg de tomatenblokjes toe en blus met de wijn.
- Laat tot de helft inkoken en voeg dan de room toe, breng op smaak met pezo en paprikapoeder.
- Snij de kipfilets in dunne plakken en voeg ze toe aan de champignonsaus, hou warm op een zacht vuur.
- Kook de pasta in ruim gezouten water al dente, zoals aangegeven op de verpakking.
- Giet de pasta af, verdeel over warme pastaborden en nappeer met de kip en saus.
- Versier met een plukje kervel of koriander.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?